Arhiva - novosti

20.06.2009. Zmajevac prezentacija Nove palete Rodenstock proizvoda

- Multigressiv ERGO
- Impression ERGO
- Impression FashionCurved 1,6 ColorMatic
- ColorMatic 1,54 Summer
- ColorMatic Contrast 1,6

Prezentacija je održana u prekrasnom ambijentu Country Golf izletišta „Kod Buljbe“ u Zmajevcu u Baranji.

Gosti su uživali u slavonskim delicijama, te se okušali u igranju golfa na prekrasnim novo uređenim terenima uz poduku vrhunskog golf trenera Darka Ljubanovića.

 

17. Euopski kongres oftalomologa (SOE) Amsterdam, Nizozemska od 13-16 Lipnja 2009

 

Sudjelovali smo kao sponzor na 9. Kongresu Hrvatskog oftalmološkog društva Opatija, 07. - 09. svibnja 2009.

9. Kongres Hrvatskog oftalmološkog društva s međunarodnim sudjelovanjem
Opatija, 07. - 09. svibnja 2009.

Organizator: Hrvatsko oftalmološko društvo / Hrvatski liječnićki zbor

Mjesto održavanja: centar Grand hotela “4 opatijska cvijeta”

Dea Lens Project d.o.o. je sudjelovao kao sponzor 9.kongresa Hrvatskog oftalmološkog društva koji se ove godine organizirao u izuzetnom ambijentu Grand hotela "4 opatijska cvijeta". Uz nekoliko vrsnih stručnjaka iz inozemstva glavnu temu "Dijabetes i oko" prezentiralo se i niz hrvatskih oftalmologa.

 

Glavna tema Kongresa: Dijabetes i oko

Znanstveni odbor: Prof.dr.sc. Zdravko Mandić, Prof.dr.sc. Vjekoslav Dorn, Prof.dr.sc. Neda Stiglmayer, Doc.dr.sc. Damir Kovačević, Prof.dr.sc.Zoran Vatavuk

Organizacijski odbor: Prof.dr.sc. Zoran Vatavuk, Dr.sc. Kajo Bućan, Dr. Aldo Valković, Mr.sc.dr. Dean Šarić, Prof.dr.sc. Renata Iveković, Prof.dr.sc.Katia Novak-Lauš, Dr.sc. Mladen Bušić, Dr.sc. Goran Benčić, Dr. Valentina Lacmanović-Lončar, Dr. Ivanka Petric-Vicković, Dr. Ognjen Zrinšćak, Dr. Marin Belak

 

NOVO IZ NIDEK-a

RT- 3100 novi Smart Refractor
- jednostavno i lako rukovanje
- široki vidni kut - 40°
- kod čitanja na blizinu automatski prilagođava dioptriju i razmak zjenica
- odvojeno podešavanje PD-a za svako oko
...više

TONOPACHY NT - 530 P-novi beskontaktni tonometar sa pahimetrom
- vrlo točno mjerenje sa kompenzacijom
- Automatic Puff Control - nježnije i tiše mjerenje
- nadogradnja programa putem USB priključka
...više

 

NOVO IZ MeccanotticaMazza

Dvije nove refrakcijske jedinice od renomiranog proizvođača namještaja i oftalmološke opreme

Obje jedinice imaju mogućnost zakretanja stolice odnosno pristup invalidskim kolicima. Zaključavanje stola sa instrumentima u bilo kojem položaju. Nova podesiva lampa sa LED osvjetljenjem. Na obje se može staviti fiksna ili pokretna ruka za phoropter. Sve vrste stolica se mogu kombinirati sa obje jedinice. Veliki izbor boja i materijala za stolice. Još više mogućnosti kombiniranja i prilagodbe za svaki prostor. ...više

 

NOVO iz Rodenstock-a

Progressiv ClassicLife
Impression Fashion 1.6
Impression Myop 1.67
ColorMatic 1.54 Summer
Rodenstock ERGO

...više

 

24. lipnja 2008. u 12.00 h u Mercator centru Osijek otvorena je 1. Rodenstock-ova optička radnja u Hrvatskoj. Unatoč uvriježenim pravilima poduzeća Rodenstock, prema kojima svoje trgovine otvara isključivo u glavnim gradovima država, Optika Lens svojim je ugledom Rodenstock "dovela" u Osijek.

Poduzeće Rodenstock osnovano je 1877. godine u Njemačkoj i od tada ima vodeću ulogu u inovacijama na polju naočalne i precizne optike.

Otvaranjem Optike Rodenstock Osječani dobivaju radnju u kojoj će na jednom mjestu dobiti vrhunski savjet, uslugu I proizvod u programu dioptrijskih leća, a osim modnih naočalnih leća posebno ističemo novost na našem tržištu - sportske naočalne leće koje se izrađuju prema zadanom okviru, a što je do pojave Rodenstocka u Osijeku, našim, kako vrhunskim, tako i rekreativnim sportašima predstavljalo teško rješiv problem.

Press cliping:
Rodenstock optika u Mercatoru
Glas Slavonije, 26.lipnja 2008. - pdf format, 208KB

Hrvatska premijera Rodenstockove optičke radnje
Slavonski dom, 26.lipnja 2008. - pdf format, 1 MB

 

Klinički centar Univerziteta Sarajevo organizira Kongres oftalmologa iz BiH sa međunarodnim sudjelovanjem u hotelu Radon Plaza u Sarajevu 14. - 16. 03. 2008. Osim kao izlagač, DEA LENS sudjeluje i kao sponzor kongresa.

Na kongresu predstavljamo oftalmološke instrumente renomiranog japanskog proizvođača Nidek, naočalne leće tvrtke Rodenstock i namještaj za oftamološku opremu MeccanotticaMazza.

 

Silmo 2007. noviteti

NIDEK, vodeća tvrtka u području optike i oftalmologije tokom SILMA 07. predstavila je novi sistem za obrubljivanje i bušenje naočalnih leća pod imenom "LEX 1000". Nakon izuzetno uspjelog sistema ME-1000 sa integriranom bušilicom, ovaj japanski poizvođač napravio je modularni sistem u kojem je moguće pojedine komponente kupovati i naknadno te postepeno i financijski lakše kompletirati cijelu liniju. Na taj način izašlo se u susret i manjim optičkim servisima u kompletiranju njihovih radionica vrhunskom opremom kojom mogu odgovoriti svim zahtjevima svojih kupaca.

U posljednjih nekoliko godina modni trendovi prisutni kod naočala dramatično i radikalno su se promjenili. Susrećemo se sa velikim brojem jedinstvenih i raznolikih dizajnerskih rješenja dioptrijskih okvira.

Bezokvirne naočale kao i one sportske, sa velikim baznim krivinama signifikantno povećavaju svoj udio u prodaji. Okviri sa iznimno malim okularima također su moderni i popularni. Kada svemu navedenom dodamo i nove super-hydrophobic slojeve, koji su postali standardni u proizvodnji naočalnih leća postajemo svjesni koliko se novih, kompleksnih i raznovrsnih zahtjeva stavlja pred stroj !!!

Kao odgovor na sve te zahtjeve, Nidek predstavlja "LEX SISTEM" dizajniran da omogući ugradnju svih vrsta naočalnih leća u sve vrste okvira! Nakon premijere na SILMU 07. zastupnik NIDEKA za Hrvatsku, Sloveniju i B i H. tvrtka DEA LENS će tokom studenog biti u mogućnosti prezentirati sistem LEX u raznim konfiguracijama svim zainteresiranim optičarima i poduzećima u svojim "show room" prostorima kao i kroz nekoliko gostujućih prezentacija.

Što je sve novo - pročitajte ovdje

 

5. do 7. listopad 2007.

Od 5. do 7. 10. 2007. u Poreču u hotelu Diamant je održan skup Hrvatskih očnih optičara sa izložbenim prostorom. Dea Lens je predstavio najzanimljivije strojeve i aparate renomiranog japanskog proizvođača NIDEK. Radi se o aparatima za optičarske radionice, aparat za brušenje leća ME-1000 sa novim dodatkom DESIGN PLUS koji omogućuje individualno brušenje, oblikovanje i poliranje svake naočalne leće. Izložena je i kompletna refrakcijska jedinica s kojom bi se ponosila svaka oftalmološka i optometrijska ordinacija.

Predstavljeni su noviteti: auto refrakto keratometar Nidek ARK - 510 A, slit lampa SL-450, Projektor CP-770, feropter RT- 5100 s, te topograf Magellan maper.

 

(jpg format 156KB)

DEA LENS je ovogodišnji dobitnik priznanja GAZELE hrvatskog gospodarstva u izboru poslovnih tjednih novina Business.hr i partnera. Kliknite na sliku!

U broju 10 (listopad 2007.) gospodarskog časopisa BIZdirekt, izašao je opširan članak o tome kako sačuvati vid u 8 jednostavnih koraka. Čitateljima su savjete davale naše djelatnice dr. Benašić, oftalmolog i Dubravka Borovac, vlasnica Očne optike i Poliklinike Lens.

Članak možete preuzeti ovdje.
(jpg format, 302KB)

28. rujan.2007.
Dana 28. rujna 2007. u prekrasnom ambijentu dvorca Gjalski u Zabočkim gredicama , uspješno je održana prva Rodenstock Akademija odnosno seminar sa temom "Unaprjeđenje prodaje te prodaja visokokvalitetnih optičkih artikala (okvira i naočalnih leća ) u optičarskim radnjama. Seminar je vodila profesionalni predavač Gđa Birgit Schott iz firme "Schott beratung und training". Ona je inače majstor optičar te stručni predavač i trener za područje očne optike i maloprodaje općenito. Seminar se sastojao od stručnog predavanja i praktične radionice . Polaznici su bili vlasnici i djelatnici vodećih Hrvatskih optičarskih radnji.

Lipanj 2007.
Počela prodaja Impression FreeSign leća u Hrvatskoj.

Svibanj 2007.
Na sajmu MIDO u Milanu predstavljena nova individualna progresivna leća Impression FreeSign , sa svojim dostignućem zasjenila sve što je prije napravljeno na tom području.

Siječanj 2007.
Rodenstock kreće sa prodajom nove leće ColorMatic 1,67, prva fotoosjetljiva leća u visokom indeksu i odmah zauzela prvo mjesto u klasi.

Ekskluzivni smo zastupnici svjetskipoznatih firmi:


Vismed